Seier til Tonje i to Norgescupløp!!

 

Tonje på Smaalenene Tonje vant Norgescup sprint og langdistanse  i helgen.

Jubileumsløpet

I eldste juniorklasse for jenter (D19-20E) var det en førstegangsvinner i norgescupsammenheng som fikk tilnærmet fullklaff.

– Bare ett veivalg hvor jeg tapte litt tid, ellers var det bra. Jeg er godt fornøyd, smilte Tonje Vassend.

– Moro å vinne for første gang i norgescupen. Perfekt start på sesongen, fortsatte jenta som representerer Porsgrunn OL.

Men det var langt i fra uproblematisk før start. Tonje hadde meldt seg å med søsterens brikke. Dermed måtte det endringer til i sekretariatet, mens det nærmet seg starttidspunkt og stressnivået ble etter hvert høyt for en junior.

– Ble litt stresset, erkjenner hun, og legger til med et smil:

– Men det var vel bare det «kicket» jeg trengte.

Uansett var det en «kick start» på sesongen med seier på direkten. Karen Oline Kolstad var bare 2 sekunder bak på andreplass. Sigrid Alexandersen ble nummer 3, 7 sekunder bak.

Smaaleneneløpet

På dagens tøffe langdistanse fra Kjølen skistadion ved svenskegrensen var det gode veivalg og nøyaktig finorientering i kombinasjon med sterke bein som var nøkkelen til suksess.

Det var under minuttet mellom topptrioen også hos de eldste juniorjentene.

Best var Tonje Vassend, som dermed tok helgens og karrierens andre norgescupseier.

– Fint terreng,  hvor jeg koste meg. Men klarte dessverre ikke unngå å bomme, og derfor er jeg ikke helt fornøyd. Uansett en opptur fra gårsdagen, smilte jenta som etter en nedtur lørdag igjen kunne stå på toppen av pallen.

Tonje var flankert av Karen Oline Kolstad, som også løftet seg etter en mindre vellykket mellomdistanse i går. Vinneren fra i går, Sigrid Alexanderssen, ble nummer 3.

Klubben gratulerer!

Her ser vi Håkon, Emilie, Hilde V. og Hilde R. på vei mot mål på langdistansen.

Henrik BEmilie W

Hilde VHilde R