Orientering i mørket

anders vinter jukola

 

 

 

Orientering i mørket

 

Jeg heter Anders og er 11 år. På onsdager pleier jeg å løpe Vinter-Jukola.

Vet du hva det er?

Vinter-Jukola er nattorientering på vinteren, Vi løper ikke midt på natta men på kvelden når det har blitt mørkt. Jeg løper med lykt på hodet. Den lyser opp skogen og gjør at jeg klarer å lese kartet og se hvor jeg løper. Det er litt vanskeligere å løpe i mørket fordi du klarer ikke å se langt fremover. Det er viktig med en ordentlig lykt og godt med klær. Jeg pleier å løpe sammen med mamma. Det føles tryggere å løpe sammen med en voksen. De siste gangene har vi truffet på ei jente fra Larvik som løper sammen med pappaen sin. Jeg synes flere bør gjøre det samme – ta med mamma eller pappa.

 

Det er alltid felllesstart. De på langløypa starter først, deretter A kort og så tilslutt C løypa. Det er moro med fellesstart selv om ikke alle skal sammen vei. Det gjelder å følge med på kartet.

På Vinter-Jukola er det ikke posterskjermer men refleksrør. De skinner i mørket når jeg lyser på de med lykta. Postene er ofte godt gjemt. Det gjelder å kommer på rett side av steinen!  En gang slukna lykta mi. Da var det at mamma var med. Hanne og Anna løper med en liten ekstra lykt i lomma. Det skal jeg begynne med også.

 

Min store drøm er å løpe Jukola –stafetten når jeg blir stor. Da er det viktig å bli god på nattorientering.

 

Ta med mamma eller pappa og bli med neste gang.

 

Anders , 11 år.