Nord-Jysk 2 dages

Ålborg orienteringsklub inviterte til Nordjysk 2-Dages 2019 i Tranum og Svinkløv Klitplantager

  • Fredag den 15. marts, natprolog i Svinkløv Klitplantage
  • Lørdag den 16. marts, langdistance i Tranum Klitplantage
  • Søndag den 17. marts, mellemdistance i Tranum Klitplantage

Hele 76 POL’ere dro avsted med Color Line torsdag 8. mars kl 17.30. Overfarten gikk helt fint med rolig sjø. Ved ankomst Skallerup Klit var kontoret stengt men Hilde Vassend ut alle konvoluttene med nøkler og info. Stålkontroll den dama der.☺

Etter deijlig morgenmad var det fortræning som danskene kaller det. Alle de ivrige ungdommene og de voksne som fortsatt tror de er ungdom stilte opp! Så deilig – det var snøfritt! De fleste  fikk gjort unna litt bomming. Noen poster ute på de beryktede danske klittene fikk gjengen også prøvd seg på. Etter trening var det bading  i lange baner etterfulgt av bowling også på lange baner…

Jeg for min del stod over treningen for å løpe nattløp som danskene kaller Natprolog. Min bror, Erik og jeg dro avsted til Svinkløv Klitplantage. I solnedgang parkerte vi rett på arena.  I kjent «Vinter-Jukola stil» satte vi inne i bilen å skifta. Ikke så gæærn’t kaldt i år. Piggsko, lykt, skihandsker , GPS klokka og ja postbeskrivelseholder var på plass. Droppa lua i år. Ut i mørket for å varme opp og teste utstyret. Alt fungerte fint. Raskt fremme på starten, en liten sving bak buska så var det min tur. Fine back-up lapper med navn og løype bruker de i Danmark. Så var det inn i neste bås med postbeskrivelser.  Bip bip biiip i vei det bar ut i den mørke skogen. Ingen fellesstart her nei, stier, grønt og ennå grønnere. Gikk greit på de første postene. Men så jeg mista kontrollen på vei til 5. post. Det var fryktelig grønt der jeg la igjen hele 6 minutter. Etter den tragiske bommen fikk jeg kompasset på plass og brukte det flittig resten av løypa. O-teknisk krevende og morsomme løyper. Det gjaldt i største mulig grad å holde seg unna de helt grønne områden!. Ellers ble det en bom til helt mot slutten av løypa og her tapte jeg 4 minutter til. Vel i mål var det rett i bilen for å skifte.  Erik var allerede kommet i  mål etter et bomfritt løp. Han var stråledende fornøyd. Det o-tekniske satt, javnt og trutt hele veien – rett i. Moro med nattløp og mye mer krevende uten fellesstart. Vi kjørte rett hjem til hytta og avsluttet kvelden med Sequence.

Langdistansen løp vi i fint vær, men fortsatt ganske kaldt i lufta. Det var mye lengre løyper enn vi er vant med, men så er det jo flatt i Danmark da. Etterpå var det bading og felles pizza på Skallerup, men i år var det  ikke bare pizza men en hel buffet. Vi koste oss ekstra mye og lenge med maten..

Av resultater vil vi nevne spesielt gode prestasjoner på lørdag av: Astrid, Anne, Une, Kari, Tobias, Halvard, Magnus,  Thore og Knut.

På søndag var det mellomdistanse og det hadde regnet hele natten. Da vi ankom arena var kafe teltet fullt av vann. Skulle det ikke bli røde pølser på oss i år? Det var kaldt. På med super. Artige løyper uten de værste våtmarkene. Kafe teltet stod og røde pølser i brød gikk ned på høykant!

Av resultater på søndag kan vi nevne Astrid, Anne, Anine, Hanne, Kari, Tobias, Halvard, Børge, Thore og Knut.

Etter løp var det om å gjøre å komme seg fort tilbake til Skallerup for bading og dusjing og varme i kroppen.

Danmark leverer. Vi kommer tilbake neste år.

 

 

.