Hanne har VM billetten i lomma.

Hanne Vassend fra POL imponerte: RØROS: Hanne Vassend fra Porsgrunn orienteringslag imponerte stort under helgen kvalifiseringsløp for uttak til junior-VM i orientering i Danmark. Selv om uttaket ikke er foretatt, bør Vassend nå kjenne at VM-billetten ligger i lomma etter to 3.-plasser og en 5. plass på Røros.

Sprinten på Røros på fredag, langdistansen på lørdag og mellomdistansen på søndag var det tre siste uttaksløpene før selve uttaket til junior-VM foretas i løpet av et par-tre dager. 
Mesterskapet arrangeres ved Silkeborg i Danmark 6. til 12. juli.

Best plassiffer av alle 
VM-uttaket er altså ikke foretatt ennå, men med tre meget sterke plasseringer på Røros kan orienteringsforbundet vanskelig unngå å sende orienteringsjenta fra Porsgrunn til mesterskapet i Danmark.

I tillegg løp hun sist helg inn til 4. plass under sprint-NM sist helg. Hanne hadde faktiske beste plassiffer av samtlige juniorjenter sammenlagt for de tre løpene på Røros. 
– Jeg er kjempefornøyd. Det kunne ikke gått bedre. Dette hadde jeg ikke forventa, sier POL-jenta med et stort smil. 
Norges tropp skal bestå av 6 juniordamer og 6 juniorherrer, og det framkommer av forbundets informasjon at alle skal løperne skal delta på alle distansene i mesterskapet.

Drøm i oppfyllelse 
Tidlig i denne sesongen fortalte den treningsvillige o-jenta at sesongens store mål var å være med og kjempe om en plass til junior-VM, og at en VM-plass var en drøm som hun håpet kunne gå i oppfyllelse. Men hun presiserte at det ville bli svært vanskelig å oppnå drømmen. 
Nå har VM-drømmen etter all sannsynlighet gått i oppfyllelse. 
– Ja, det var helt klart en drøm. Og nå tror jeg at det skal holde. Det er helt vilt, sier Hanne, som fyller 19 år i august. 
Hennes søster Tonje løp for øvrig junior-VM for Norge da mesterskapet ble arrangert i Vinje i 2015. 
Den gang løp Norge 2, med Tonje på laget, inn til en flott bronsemedalje på stafetten i Rauland.

Tre stabile løp 
På fredagens sprint på Røros løp Hanne inn til 3. plass, 43 sekunder bak Anine Lome fra Hamar. 
Etter lørdagens langdistanse sto hun også på 3. plass på resultatlista, 4,59 bak suverene Anine Lome. 
Mens hun søndag endte på 5. 
plass, 53 sekunder bak Ane Dyrkorn fra NTNUI. 
– Jeg har vært i god løpsform hele helga, og jeg har klart å gjennomføre tre stabile o-tekniske løp. Jeg har ikke hatt noen bom på noen av løpa, forklarer den yngste av tre o-søstre fra Klepp i Porsgrunn. 
Hun forteller at hun var godt fotberedt til alle løpene i helga, og at hun var trygg på hva som møtte henne de tre dagene på Røros.

– Ganske nervøs 
– Målet mitt for helgen var å løpe bra løp og helst få til topp 6 plasseringer. Jeg må innrømme at jeg var ganske nervøs før løpa, men heldigvis gikk det bra, sier Hanne Vassend. 
Men hun tør likevel ikke å være helt sikker på VM-plass før uttaket gjøres tirsdag eller onsdag.

Jeg er kjempefornøyd. Det kunne ikke gått bedre. Dette hadde jeg ikke forventa. 
HANNE VASSEND 
Porsgrunn orienteringslag