Flott PR i Varden!

Foto: Hans Christian Meen
Foto: Hans Christian Meen

 

 

 

 

 

Se dagens (20.april 2015) Varden:

Vi er heldige i Grenland som har Porsgrunn Orienteringslag.

Hvert år setter foreningen ut poster i forskjellige skogsområder i Grenland, markerer dem på kart og selger kartene for en billig penge slik  at vi andre kan komme oss  ut i skog og mark med et fornuftig mål for øye.

Her i familien  har vi gått turorientering i flere år og kommet oss til steder vi ellers aldri ser. Nærmil- jøet vårt har mye å by på.  Forleden gikk turen til Bjerketvedt/Valleråsen. Jeg hadde med en plast- pose for søppel, for det er erfaringsmessig en del søppel. Denne gangen kom jeg nesten tomhendt hjem. Det var ørlite søppel ved hytta på Øvre Dam- men, Øvre Svinholtdammen, blant annet en ølboks som jeg panta og fikk en premie for av Røde Kors. Godt utbytte for meg, og et reelt tap for den som kasta boksen fra seg.

Vi som  vo ks te  opp på Val’myrane på 60-tallet hadde Øvre Dammen som lekeområde. Valleråsen var vår,  en ås et stykke hjemmefra som ga oss den frihet vi trengte for å bli voksne. På dammen lå isen seg  tidlig, og  vi kunne gå  på skøyter der. I åsen kunne vi rigge oss  til i vårsola med god utsikt til heimen og filosofere over tilværelsen.

Det er fortsatt t mulig å nyte en øl, en sigar og fundere over livets tilskikkelser. Og nå kan vi i tillegg gå fra post til post, lære oss å bruke kart og kanskje kompass, og komme oss  i god form slik  at vi kan yte  mer på  andre arenaer. Valleråsen har også en utsikt som kan ta pusten fra én.  Ja, ja, ikke akku- rat pusten, men fint er det. Fra det rette stedet kan du se både Gjerpensdalen, Skien kjerke, Lifjell  og den vakre byen Porsgrunn med Porsgrunnselva som slynger seg mot Frierfjorden. Jo, vi er heldige. I år er den innerste posten straks sør for Øvre dam men, post B08. Det gir oss en lang tur, ca. 8 km der- som du tar alle  de 10 lette postene. Ordentlig stas, dette. Og ennå er det mange flere turer å velge i.

Inge  Jørgensen

 

UT I DET FRI: Orientering og turorientering er en flott måte  å komme seg ut i skog og mark «med et fornuftig mål for øye», skriver forfatteren av dagens lille kjærlighetserklæring.

renland som har Porsgrunn Orienteringslag.