Nord-Jysk 2 dages


Årets klubbtur til Danmark

OK Vendelboerne inviterte til Nordjysk 2-Dages 2018 i Vendsyssel. 

Lørdag den 10. marts, Langdistance i Tversted Plantage

Søndag den 11. marts, Mellemdistance i Tversted Plantage

Hele 82 POL’ere dro avsted med Color Line torsdag 8. mars kl 17.30. Overfartengikk helt fint med rolig sjø. Ved vår sene ankomst Skallerup  skapte selvbetjening av hyttenøkler en viss uro da vi ikke visste hvem som skulle bo i hvilke hytter. Hilde Vassend ordnet opp og alle fikk de hyttene de var tiltenkt☺

Etter deijlig morgenmad var det fortræning som danskene kaller det. Alle de ivrige ungdommene og de voksne som fortsatt tror de er ungdom stilte opp! Snøfritt var det riktignok ikke, og alle fikk gjort unna litt bomming. Noen poster ute på de beryktede danske klittene fikk gjengen også prøvd seg på.

Etter trening var det bading  i lange baner etterfulgt av bowling også på lange baner…

Jeg for min del stod over treningen for å løpe nattløp som danskene kaller Natprolog. Min bror, Erik og jeg dro avsted til Ålbæk Klitplantage. I solnedgang parkerte vi rett på arena.  I kjent «Vinter-Jukola stil» satte vi inne i bilen å skifta mens gradene ute krøyp ned mot -7. Piggsko, lue, lykt, skihandsker , GPS klokka og ja postbeskrivelseholder var på plass. Br… ut i kulda for å varme opp og teste utstyret. Alt fungerte fint. Raskt fremme på starten, en liten sving bak buska så var det min tur. Fine back-up lapper med navn og løype bruker de i Danmark. Så var det inn i neste bås med postbeskrivelser. Lykken ble kortvarig. Verdens minste skrift med tall jeg knapt kunne se selv da jeg stod stille!!! Bip bip biiip i vei det bar ut i den mørke skogen. Ingen fellesstart her nei, stier, traktorslep og tråkk i alle retninger. Hjelp, her mista jeg helt kontroll allerede til første post! Det gikk minst 2  -3 minutter ekstra. Etter den tragiske starten fikk jeg kompasset på plass og brukte det flittig resten av løypa. O-teknisk krevende og morsomme løyper. Det gjaldt i største mulig grad å holde seg unna de helt grønne områdene. Vi hadde et nydelig langstrekk over et åpent område hvor tåka lå lavt, det var både mystisk og flott. Ellers ble det en bom til helt mot slutten av løypa og her tapte jeg 3-4 minutter til. Vel i mål var det rett i bilen for å skifte.  Etterhvert kom Erik i mål med lykta i hånda. Han hadde ikke hatt noen god natt i skauen. «Kina lykta» slo seg av hvert 2 min og glidelåsen i jakka gled opp nedenfra! Kulda seg inn så her var det bare å bite i seg å stoppe for å ordne jakka og lykta som ikke hadde vært ordentlig koblet. Bom på første post og flere til også for ham. I tillegg døde brikka! Det var kiosk på arena, men vi hadde ingen danske penger så vi fikk ikke kjøpt en kopp kaffe engang (krise!) så vi fikk nøye oss med lunka saft i mål. Moro med nattløp og mye mer krevende uten fellesstart. Vi kjørte rett hjem til hytta og avsluttet kvelden med Sequence.

Langdistansen løp vi i strålende solskinn, men fortsatt ganske kaldt i lufta. Det var mye lengre løyper enn vi er vant med, men så er det jo flatt i Danmark da. Etterpå var det bading og felles pizza på Skallerup som såvidt akkurat var ferdige  med oppussingen. Det luktet fortsatt maling da vi entret restauranten som var kjempefin. POL- tigeren fikk være med Jacob hjem og han var superfornøyd med det. Av ungdommen var det Hanne og Håkon som løp best.

På søndag var det mellomdistanse og snø/regn i lufta. Med andre ord surt og kaldt. Av ungdommen løp Alexander knallbra og Camilla løp også ganske bra. Etter løp var det om å gjøre å komme seg fort tilbake til Skallerup for bading og dusjing og varme i kroppen.

Danmark leverer. Vi kommer tilbake neste år.

 

.