I hode på en o-løper..

Hode

 

 

 

 

I hode på en o-løper…4

Er du o-løper, så er du o-løper, og en del av klanen! Å komme inn i den klanen er ikke så lett. Det er mange terskler å komme over!

Det sies at veiskilter på Sørlandet er beregnet for sørlendinger. Når sørlendinger setter opp merker, så regner de med at alle vet hvor de forskjellige stedsnavnene er.
Da jeg flyttet til Porsgrunn snakket folk om Kammerherreløkka, Franklintorget og Meieritorget, som om det var en selvfølge at alle viste hvor det var.
Jeg visste ikke det, og det finnes heller ikke skilter med slik angivelse.

Den gangen kjøpte jeg en tur-o-konvolutt. Jeg fikk aldri benyttet kartene, for jeg fant aldri ut hvor terrengene var. Det sto noen navn, men hvor var det?

Eventor, hva er det? Jeg er sikker på at mange rekrutter og nybegynnere i klubben ikke vet hva det er! Men i hue på en o-løper er det jo noe alle vet, så klart! Grenlandskarusellen skal være et lavterskeltibud, har jeg hørt, men påmelding ønskes på Eventor. Det går an å melde seg på på stedet, men en nybegynner vil da ikke være en del av klanen – den første terskelen. I hue på en o-løper er det en ubetydelig terskel – for en nybegynner; en terskel!

I år skal vi arrangere Sørlandsgalopp og JWOC på Rauland. JWOC – hva er det? Jeg er sikker på at mange rekrutter og nybegynnere i klubben ikke vet hva det er. For ikke å snakke om folk i resten av samfunnet, men i hue på en o-løper? Det ble bestemt på siste årsmøte at vi ikke trengte noe medlemsmøte om JWOC fordi en regnet med at alle i klubben kjente til alt nødvendig om arrangementet. Det tror ikke jeg. En ny terskel! Utfordringen er at en må gjøre noe aktivt selv for å finne det ut, det er en terskel! Hvis en ønsker flere medlemmer i klanen, må en ut å selge tilbudet. Det nytter ikke å sitte på kontoret å vente på ordrer!

Akademikere er ofte seg selv nok. De er flinke, de kan noe, og de forventer at andre skal forstå det, uten at de selv behøver å gjøre noe aktivt for å vise det. O-løpere blir betegnet som sære – er det en sammenheng?

POL-posten er en aktiv markedsføring. Noe vi sender ut, som mottaker ikke bør gjøre noe aktivt for å motta. Nå er det forslag om at den kan jo legges ut elektronisk på våre hjemmesider. I hue på en o-løper er jo det greit. Da kan vi jo lese POL-posten der. For andre, som enda ikke er en del av klanen; en terskel til! Det er mange flere terskler som i hue på en o-løper ikke finnes, eller er ubetydelige, for andre er de der!

 Atle. April 2015